Elbas

Elbasundervisningen utgår från musik du vill spela, och sammanhang som du behöver stöd i. Om du spelar i ett funkband lär vi dig slapteknik, spelar du hårdrock pratar vi kanske mer om plektrumteknik och om du behöver lära dig hantera en moog-synthbas så hjälper vi dig med det. Att spela bas är ett tänk som påminner om att sjunga basstämman i en kör. Fokus ligger på dig, din teknik, din medvetenhet, din uppfattningsförmåga och din kreativitet, med anknytning till de tekniska möjligheter som finns till hands för att få fram ditt eget sound. Vi utgår från dina mål och ambitioner, men försöker alltid utmana dig att testa nya grejer.

4, 5 eller 6 strängar?

Om du spelar i ett band där gitarristerna har stämt ner sina gitarrer, kan det vara bra med en extra bassträng. Om du vill ha fler möjligheter som ”solist” kan du dessutom vara värd en 6:e sträng.

Privatlektioner om 30 minuter är standard på Rockskolan (för elever under 13 år), vilket innebär att du får all uppmärksamhet själv och att lektionerna helt och hållet är skräddarsydda efter dig, ditt tempo och dina mål. Privatundervisningen är oslagbar när det kommer till din enskilda utveckling som instrumentalist.