Rockskolan Stockholm

Läge

2009 flyttade vi in och hade våra första lektioner på Malmskillnadsgatan 49 – mellan franska skolan och KGB Bar. Om du lyckas bli insläppt i entrén står du mitt i vad som brukade vara Rockskolan Sveriges reception – En väldigt trång liten hall, med enorm takhöjd och ett märkligt eko. Du har ca tre kvadratmeter till ditt förfogande. Du hittar snart den hemliga hissen och tar dig ner i Stockholms underjord, går in i någon av replokalerna och packar upp ditt instrument. Har du vågat så här långt är du i gott sällskap – Som elev på Rockskolan Stockholm delar du lokaler med andra svenska artister och band som t.ex. Daniel Adams Ray och Alina Devecerski. Här huserar också skivbolaget Live Nations repetitioner.

Historia

Historian om Rockskolan Stockholm börjar som ett projekt i bokningsbolaget Rockinhood Artist som bokade europaturneéer med internationella hårdrocksband. Skåne och Stockholm är typiska stopp för en turnébussar med band som exempelvis Darkane och Cannibal Corpse. Experimentet Rockskolan Lund hade pågått i ca 5 år och det fanns ett välutvecklat nätverk av musiker, musiklärare och musikbransch som stod redo att hjälpa till med en start även i Stockholm. 

Lärarna

Bland våra allra första samarbetspartners, lärare och vänner i Stockholm finns Driv AB, Dezpotz Records, Lena från Skandinaviska skolan i Bryssel som blev vår första platsansvariga och sångpedagog – Kristin Amparo, Aksel Odenbalk från Daniel Adams Rays band; vår pianolärare och rådgivare i allt, Ivan Höglund och Adde Eriksson från Crazy Lixx och Pretty Wild som varit väldigt uppskattade lärare på både Rockskolan i Skåne och Stockholm.