Vanliga frågor

• Var finns ni?
Vi har lokaler i Stockholm, Malmö, Lund och Staffanstorp. Adresserna hittar du 
här.
Vi erbjuder även hemundervisning och läxhjälp i hela Sverige (inkl. ovan nämnda städer).

• Vad kostar det?
Våra priser varierar beroende på ålder, antal lektioner (mängdrabatt) ev. flexibilitetstillägg och om du vill ha lektionerna hos oss eller hemma hos dig. Under varje lektionspaket hittar du priset för det specifika paketet och du hittar även en tabell här.

• Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig enkelt via vår hemsida – den fungerar precis som en webbshop.
Välj: stad > instrument > antal lektioner. Gå sedan till kassan genom att klicka på ’Boka’ för att välja betalningsmetod. Vill du ha månadsbetalning så bestämmer du antal månader (välj mellan 3, 6, 12 och 24 månader) själv i kassan.

• Kan jag beställa en provlektion/enstaka lektioner?
Det minsta antal lektioner vi erbjuder är fem lektioner (vårt ”prova på”-paket).

• Har ni någon åldersgräns?
Vi har enbart åldersgränser för läxhjälp i hemmet (7-19 år) och för lektioner via Staffanstorps kommuns musikcheck (7-19 år). I övrigt är alla välkomna!

• Hur lång är en lektion?
40 minuter förutom för barn som är 13 år och yngre och har lektioner i våra lokaler. De har 30 minuterslektioner (och priset är lägre).

• Kan jag bestämma lektionstid innan jag har beställt mitt paket?
I din anmälan anger du vilka tider du kan ha lektioner på – ange gärna så många som möjligt för snabbare bokning. När vår bokningsavdelning har tagit emot din anmälan kommer de kontakta dig för att ställa ev. kompletterande frågor och sedan kommer de att matcha dig med den lärare som de tror kommer passa dig bäst och utgår då utifrån dina behov, din musiksmak och dina önskemål kring tider och annat. Vi kan inte påbörja den här processen innan vi har fått in en faktisk anmälan och betalning.

• Vilken lärare får jag?
Vi kommer matcha dig med den lärare vi tror kommer vara bäst för din utveckling. Vi utgår ifrån den information du ger och om dig själv, dina behov, musiksmak och önskemål kring tider m.m.
Skulle du mot förmodan verkligen inte trivas med den läraren du har fått så kan du få byta – det är bara att säga till. 

• Behöver jag ha ett eget instrument?
Vi rekommenderar att du har ett instrument hemma som du kan öva på mellan lektionerna. Genom att öva på egen hand maxar du effekten av lektionerna. Om du är nybörjare behöver du oftast inte det mest avancerade eller det dyraste instrument som finns till att börja med. Att köpa ett nytt instrument längre fram är ett utmärkt sätt att belöna sig själv när man uppnått sina mål. Om du osäker inför köpet av ditt första instrument så kan du alltid fråga vår kundtjänst eller din lärare på första lektionen.

Om du ska gå bas-/gitarrlektioner så rekommenderar vi även att du tar med ditt eget instrument till lektionerna.

• Jag kan bara ha lektion på —dagar och —dagar. Finns det lediga tider då?
När vi har fått in din anmälan så kommer vi att matcha dig med den lärare som passar dig bäst för din utveckling. Vi utgår ifrån den information du gett om dig själv, dina behov, musiksmak och önskemål kring tider m.m. Under bokningsprocessen kommer vi skicka tidsförslag till dig baserat på de tider du angett tills vi kommit överens om en lämplig tid. Vi kan inte reservera en tid innan vi har fått in en faktisk anmälan och betalning.

• Kan man ha lektion varannan vecka?
Om du väljer till vårt flex-tillägg så kan vi lägga upp lektionerna varannan vecka. Flex-tillägg går att kombinera med samtliga paket i våra lokaler och är inkluderade i samtliga hemundervisnings- och läxhjälpspaket. Standardupplägget är annars en lektion per vecka på fast tid med undantag för skollov och röda dagar.

• Jag har ett oregelbundet schema. Kan jag boka in lektionerna en åt gången?
Om du väljer till vårt flex-tillägg så kan vi lägga upp lektionerna efter ditt schema. För att ha en tid att utgå ifrån så kommer vi boka en fast tid – den kan du omboka så fort du får reda på ditt schema för kommande veckor – helst senast dagen innan. Flex-tillägg går att kombinera med samtliga paket i våra lokaler och är inkluderade i samtliga hemundervisnings- och läxhjälpspaket. Standardupplägget är annars en lektion per vecka med undantag för skollov och röda dagar.

• Kan jag ha lektioner på helger?
Vi har generellt lektioner mån-tors 16.00-21.00.

• Jag har läst att ni erbjuder kurser för 1200 kr per termin. Hur ansöker jag till dessa?
I en del kommuner i Sverige så har man infört ett s.k. musikchecksystem (tänk skolpeng) och låter kommunens ungdomar (åldrarna 7-19 år) få välja själva mellan olika musikskolor (som godkänts av kommunen). I Staffanstorps kommun kan ungdomar välja bla. Rockskolan som sin musikskola och då betalar man samma avgift som vid den kommunala musikskolan. Ansökan för detta görs via kommunens hemsida – länkar till respektive kurs hittar du här. Obs! Att du som elev måste vara mellan 7-19 år och folkbokförd i Staffanstorps kommun. Du kan gå upp till två kurser per termin.

• Har ni hemundervisning?
Ja, vi kan komma hem till dig om det passar bättre. Vi har ingen åldersgräns och samtliga lektioner är 40 minuter. I samtliga hemundervisningspaket är vårt flex-tillägg inkluderat – det innebär att du kan omboka samtliga tillfällen (en gång per tillfälle) och att du kan välja andra upplägg än en gång per vecka som är standard. Obs! Det är en förutsättning att du har det valda instrumentet i hemmet eller i den lokal som vill ha lektionerna.

• Hur sjuk-/frånvaroanmäler jag mig?
Du sjuk-/frånvaroanmäler dig genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare (08-559 208 55).

Om du har flex-tillägg, hemundervisning eller läxhjälp så kan du avboka samtliga tillfällen i ditt paket (en gång per tillfälle) och omboka till senare tillfälle. Vi behöver även i ditt fall få in en sjuk-/frånvaroanmälan på ovan kontaktvägar i god tid. Om du inte anmäler frånvaro förfaller din lektion.

• Får jag igen lektioner när jag är sjuk eller missar en lektion av annan anledning?
Om du går lektioner i våra lokaler så får du igen ett visst antal lektioner under förutsättning att vi får in en sjuk-/frånvaroanmälan i god tid enligt ovan kontaktvägar. Antal till godo-lektioner: en vid fem lektioner, två vid femton lektioner och tre vid trettio lektioner. Om du inte anmäler frånvaro förfaller din lektion.

Om du går lektioner hos oss med musikcheck från Staffanstorpskommun så får du i regel inte igen lektioner du missar. Vi behöver dock fortfarande en sjuk-/frånvaro anmälan för att du inte ska förlora din plats.

• När börjar lektionerna efter lovet?
Information om terminstarter hittar du här.
Du behåller i regel lektionstiden du hade under föregående termin såvida du inte har blivit kontaktad av vår bokningsavdelning för att ändra tid. Har det skett radikala ändringar i ditt schema och du behöver byta tid? Kontakta oss så hittar vi en ny tid till dig.

• Vad händer med mina lektioner när det är uppehåll för lov/helgdag?
Dina lektioner pausas och återupptas efter lovet – samma lektionstid som innan lovet. Inga lektioner går förlorade utan vi räknar helt enkelt runt om lovet är ni ger dig ditt preliminära slutdatum.

• Mitt lektionspaket håller på att ta slut. Hur gör jag för att behålla samma lektionstid/lärare?
Om vi får in en ny anmälan (via webbshoppen ca en vecka innan din sista lektion) så kan du behålla din lektionstid. Några veckor innan din sista lektion så kommer vår bokningsavdelning kontakta dig för att påminna om att ditt paket tar slut. I samband med detta så kommer du även få fylla i en utvärdering som ger dig 15 procent rabatt på våra mest prisvärda paket (trettio lektioner).

• Behöver jag säga upp min plats om jag inte vill fortsätta?
Om du går lektioner hos oss med musikcheck från Staffanstorps kommun så har du två månaders uppsägningstid. Övriga elever har ingen uppsägningstid – om du inte köper fler lektioner så går din plats helt enkelt till någon annan.